Мебели от масив

Фирма „Ray-mg“ предлага мебели от масив по поръчка на секции, шкафове, гардероби, портманта, бюра, скринове, тоалетки и столове.
Всички основни и тънки детайли за изработването на една мебел са много важни и затова трябва са изключително точно преценени. Всички особености се уточняват и съобразят с клиента.

Какви са важните особености при мебелите от масив?

  • Изискванията и вкуса на клиента.
  • Вид на мебел(стол, маса, шкаф и т.н.).
  • Основните размери на помещението(дължина, ширина и височина)

Видове масивни мебели

sekcii-masiv

Секции, гардероби и шкафове

leglo-masiv

Легла

masa-11

Маси

sekcii-mebeli-masiv

Портманта

buro-masiv

Бюра

skrin-masiv

Скринове

toatleki-mebeli-masiv

Tоалетки

stol-mebel-masiv

Столове

Мебели от масив: натурална дървесина и технология на производството

Изработката и монтаж на мебели от масив по поръчка е цяло изкуство. Процеса е сложен и дълъг, но в резултат на това  получавате продукт, който може да Ви служи в продължение на десетилетия. Съвременните технологии позволяват да се наблегне на текстурата и цвета на естествено дърво, а обработка придава на дизайна отличителен чар.
Изработените мебели от натурален масив имат доста голям брой обективни предимства в сравнение с масово производство на мебели, изработени от ПДЧ или MDF.

Информация за натурална дървесина

Мебелите от натурално масивно дърво могат да бъдат много различни и затова първата задача става избора на подходящ материал. Всичко зависи от вида на дървесината, затова сме изложели кратко описание на видовете дървесини.

Вид дърво Особености Мебели
Бор Меко дърво със светъл нюанс. Лесно се обработва, но не понася големи ударни въздейстия. Борът се използва за производството на малки мебели-предмети: дървени рафтове, шкафове, столове.
То може също да бъде използвано за изграждане на конструкция и тапицирани на мебели за производството на други скрити изделия.
Бреза Плътността на дървото е средна, затова се обработва по-сложно от брезата. Влажността влиеш лошо на материала, така че дори слез защитна обработка има риск от напукване. След лакиране и полиране придобива изключително красива и фина структура. Брезата се използва за изработка на дървени трапезарни маси, холни маси, кухненски столове.
Не се прилага на мебели, които се експлоатира под открито небе.
Бук Материалът има добра здравина и плътност, което усложнява неговата обработка.
Поради високата му хигроскопичност задължително е нужна заащитна обработка. ю
Висока издръжливост на дървото позволява да се използва за изработка и производство на рамки за легла, столове, пейки и т.н.
Също така буковите панели могат да бъдат използвани в строителството на корпусната мебелл – кухненски шкафове, скринове и др..
Дъб Дървото се характеризира с висока якост, привлекателен цвят и текстура, устойчивост на различни въздейсатия.
В същото време, дъба трудно се обработвка, както за рязанем така и за други операции като е нужно да се използва перфектно заточени и много издръжливи инструменти.
Дървото е тежко и препоръчват изработка и монтаж на неподвижни мебели: секции, порманта, плоскости и др. Значителната влагоустойчивост защитава мебелите от деформация, така че от дъб е много подходяща изработката на мебели за кухня и баня.

Технология за обработване на мабели от масив

Свържете се с нас

Пишети и ние ще ви отговорим в най-кратък срок.

Sending

©2019 Рей Мебел Груп ЕООД уеб сайт от Internetreklama.bg лого Internetreklama.bg

Log in with your credentials

Forgot your details?