Обзавеждане на спалня

Важността на спалня в е много голяма, защото това е мястото, където хората си отпочиват. Поради това е важно да се създаде хармонична атмосфера, така че спалнята не само да допринася за отпочиване, но и да е многофункционална.
Ще разгледаме как правилно да си организираме спалнята, като се вземат предвид най-важните характеристиките – оформление и размери. Също така, ще се научите как да изберете перфектното подреждане на мебели.
Разпределение на мебели в спалнята зависи главно от размера и формата на стаята, както и броят на хората, които спят в нея. Голяма роля играе разбира се и личните предпочитания на собственика.
Предварително преди изработката, закупуването и поставянето на мебели в спалнята, трябва да се направи план на помещението, така че между обектите да е минимално допустимото разстояние. Ако подходът към изготвянето на този план е сериозен и замислен, можете дори в една малка стая да подредите мебелите, така че удобството да е възможно най-голямо.

Важните неща за обвеждане на спалня

Необходими мебели за спалня

Легло

leglo-spalnq

Легло e сърцето на спалнята, затоватя трябва да е удобно и практично. То трябва да бъде с ергономичен и просторен дизайн , доколкото го позволява площа на стаята. В зависимост от това колко голямо легло зависи от площа на спалнята, но и от възрастта и размерите на човека. Що се отнася до материала на легло най-често се изпилзва дърво, пдч плоскости, метал и платове.Но рамка трябва да е от е издръжлив матариал, както и повдигащия механизъм, ако има такъв. Обърнете внимание на основата на леглото: най-добре е, ако се състои от гъвкави летви вместо решетка.

Нощни шкафове и маси

noshtno-shkafche

Естествено, ако в спалнята ще бъде само едно легло, то няма да се добави към функционалноста и комфорта на помещението . Ето защо при избора на легло,  трябва да се купуват така наречените нощни комплект, състоящ се от един чифт шкафове и маси. Много легла се продават в комплект с маси, както и други мебели, но не прикрепени един към друг. Ако искате да изберете и комбинирате нощните шкафове и маси, за да създадете един изключителен интериорен дизайн е желателно да се поръчат и изработят отделно.

Гардероб

garderob-spalnq

Гардеробът не е задължителен в спалнята, освен ако имате отделен голям дрешник или стаята е прекалено малко. Но повечето хора го предпичитат да е именно в там, защото е удобство да държите дрехите си в помещение, в което често се преобличате. Така вашето облекло е на една ръка разстояние. Ако гардеробът не се побира около леглото, може да постави на високи стелажи, които се характеризират с висок капацитет.

Тоалетка

toaletka-spalnq

Тоалетка трябва да бъде максимално функционална. В допълнение към нея е препоръчително да има голямо огледало като също трябва задължително да има чекмеджета, кошници, кутии и други устройства за съхранение на козметика и бижута. Помислете точно за какви нужди ви трябва тоалетката, но това със сигурност ще предпази стаята от хаос и безредие.

Видове легла и спални според размера

Еднично легло
99 x 190.5 см

edinichno-leglo

Още познато като “персон”, това легло е създадено за едно дете или един възрастен.  Леглото е подходящо за еднолицев или двулицев матрак с размер около  99/190.5 см

Единично легло XL
99 x 203.2 см

edinichno-xl-leglo

Нарича се още спалня “персон и половина”. Това легло предлага допълнителна дължина от около 10 см, която го правят подходящо за високи или възрастни.

Двойно легло
137.2 x 190.5 см

dvoino-leglo-spalnq

Двойното легло, популярно още като спалня, често се използвано за двама възрастни.  Днес този размер по-често се използва за един възрастен или за по-малки спални за гости.

Спалня тип Кралица
152.4 x 203.2 см

kralica-leglo-spalnq

Този размер спалня е най-често избираният. Той е идеален за двама възрастни, които искат да имат повече пространство в стаята, без да се лишават от комфорта. Спалня тип Кралица е популярна и за един възрастен, който обича да спи на широко.

Спалня тип Кралскa
193 x 203.2 см

kralska-leglo-spalnq

Кралският размер спални са със същата дължина, както Кралицата, но са доста по-широки. Ако имате достатъчно свободно пространство, този размер най-често се препоръчва за двойки. Тази спалня би била идеалното решение, ако децата или домашните ви любимци често споделят леглото ви.

Разположение на мебелите в спалня

Оптимално разположение

optimalno-obzavejdane

Примерни варианти на разположение

primerni-varianti

Разположение на единична легла

razpoloenie-edinicni-legla

Учените са доказали, че местоположението на леглото в спалнята влияе на качеството на съня. Затова ние сме показали няколко варианта за това как да се сложи на леглото в спалнята, за да се създаде оптимална среда за почивка.
Според варианта фен-шуй леглото не трябва да се поставя, така че краката да сочат към изхода, това дърпа енергия. Най-добрият вариант от ситуацията е да се сложи леглото към стената. Друг вариант е по посоките на света като повечето предпочитат да спят на изток или север.
Но в крайна сметка изборът на конкретен вариант се определя от личните предпочитания, комфорт и позволяващата струкрура на помещението.

Свържете се с нас

Пишети и ние ще ви отговорим в най-кратък срок.

Sending

©2019 Рей Мебел Груп ЕООД уеб сайт от Internetreklama.bg лого Internetreklama.bg

Log in with your credentials

Forgot your details?