Обзавеждане на антре

Когато обзавеждате антре – коридор, имайте предвид следното:

  • При използването на различни материали, трябва да се предържате към един стил, така че да няма голямо разменаване в дизайна.
  • Прекомерната монотонност – това е лошо, но многоцветното и разнообразието на интериора е още по-отблъскващо.
  • Мислете за функционалност и практичност.

Когато изберете дизайн на антре, трябва да се мисли на няколко нива, за да се оцени потенциалния резултат с естетическа, психологическа и от практическа гледна точка.
Необходимо е да се разбере как ще се възприема вашия коридор, защото дори някои хората биха могли да го възприемат като монотонност или болнични коридори. Излишно е да се затъмнява осветление, това създава лошо настроениета и умората се увеличава. С една дума, да се оцени, как бихте се чувствали в тази стая, преди да вземате решение за дизайна.

Видове коридори според размера

Голям (широк)

golqm-koridor

Дълъг

dylyg-koridor

Малък

malyk-koridor

Тесен

tesem-koridor

Ъглов

yglov-koridor

Избора на мебели зависи най-вече от размерите на антрето. Ако ширината на коридора позволява да сложите широк и функционален гардероб, тогава всичко е наред. Но ако е тясно и преминаването е затрудено, струва си да се разгледат и други опции, които са също така практически и привлекателни по отношение на дизайна. По-специално, подходящи са портмантата и модулните гарнитури, които можете след това отново да се купуват още нови елементи, които ще разширят функционалността.
Стилът на обзавеждане може да бъде всякакъв, но е желателно да е в хармония с дизайна на останалите помещения.
Дългият коридор, обикновено хората се опитват да го разделят на по-малки свързани сектора, разпредели обикновено с допълнителни отвори, които са създадени с помощта на малки сводести конструкции или стени. С достатъчна широчина на коридора, можете да се направи по-интересен, с помощта на добре поставени стенни ниши.
В този случай, когато коридорът е толкова малък, че дори не винаги може да се поставят мебели. Въпреки това, дори и в този случай, може да се постигнат интересни резултати, ако е правилен подхода за осветление и декорация.

©2024 Рей Мебел Груп ЕООД уеб сайт от Webtitan.bg