Oбзавеждане на гостна и всекидневна

Гостна и всекидневна – центъра на всеки дом. Въз основа на това, че е избрана за най-голяма и най-просторна стая. Обикновено, в тази стая не само приемат посетители, но я използват и за семейна почивка. Ето защо, всекидневната трябва да бъде функционална и интериорния дизайн е избран така, че той да се комбинира с лукс и практичност. Комфортни условия трябва да съответстват на вашите предпочитания, а гостите трябва да се чувстват удобно и спокойно там. Затова самото оформление ще зависи и от:

  • Размера на помещението;
  • Броя и размера на прозорците;
  • Наличието на балкон или веранда;
  • Наличието на стационарна комина;
  • Възможност за комбиниране с кухня или други стая

Независимо от това колко е голямо помещението, освен в изработката и монтажа на мебелите, ние ще ви помогнем да планирате обзавеждането на гостната и всекиденевната стая.

Варианти за обзавеждане на видове гостни и всекидевни стаи

Обзавеждане на стандартна и средна гостна и всекидевна стая

gostna-trapezariq-obz2

Голяма гостна с трапезария

gostna-vsekidnevna-obz2
gostna-trapezariq-obz3

Гостна с шкаф-стелаж

gostna-vsekidnevna-obz3
gostna-trapezariq-obz

Средна гостна

gostna-vsekidnevna-obz1
gostna-trapezariq-obz4

Малка гостна с трапезария

gostna-vsekidnevna-obz4

Примерите описват как да се изгради всекидневна със средна площ около 20 – 40 кв.м. така че стаята да се превърна не само в красиво и стилно помещение, но в практично и уютно.
Меката мебел се намира на известно разстояние от входа на стаята. Книгите и докорацията са разположение на щафа-стелажа, който се намира на голямо противоположно разстояние от зоната за почивка. Така гостната се разделя на две функционалстти – релаксираща и библиотечна.

Обзавеждане на малка гостна и всекидевна стая

gostna-malka-obzavejdane
gostna-malka-obzavejdane2
gostna-malka-obzavejdane3

Разпределението на мебели и цялостното оформление на малка гостна и всекидевна стая е сложно дори за всеки интериорен дизайнер. Но основни критерии – стил и комфорт остават, но възможностите са силно ограничени от пространството.
За малка гостна и всекидневна е необходимо да се вземе под внимание, буквално всеки сантиметър. Не са подходящио много големите ъглови дивани, плоски плазмени телевизори, холни маси и други по-обемни мебели. Подходя щи са много стенните предимство на шкафове.
За визуално уголемяване на пространството може да помогне подходящи светли тапети или боя на стените, както и добро осветление.

Обзавеждане на голяма гостна и всекидевна стая

gostna-golqma-obz
gostna-golqma-obz2
gostna-golqma-obz3

Голямата гостна стая предразполага с най-голям комфорт и начини на обзавеждане. В повече кв. м. винаги може да интегирате  работната зона или офис, големи секции, тоалетки и стелажи като някои от тях да е предназначена за библиотека или декорация. Много често срещаната комбинация всекидневната идва  идва с кухня и трапезария.

©2024 Рей Мебел Груп ЕООД уеб сайт от Webtitan.bg