Обзавеждане на офис

Офис работа по принцип може да бъде разделена в две категории: концентрация и комуникация. Основната трудност е да се намери баланс между тези две дейности, които ще отговарят на подхода на обзавеждане, по който желае всяка фирма. Например адвокатски кантори налагат различни изисквания от търговски дружества, банките се различават в дриги критерии за офиси и така всеки бранш си има изсиквания.
Най-доброто решение за концентрирана работа е отделна стая, а за комуникация е по-подходящо отворено пространство. От взаимодействието на тези крайности възможното решение е комбиниран тип.
Самото обзавеждане с мебели на офис е много важно за фирмата, която прекарва работния си ден в него. Важни са стила и комфорта, за да няма странични фактори, които да влият на работния процес. Задължителни са бюрата и столовете, където служителите вършат ежедневно своите задължения, затова те трябва да са максимално комфортни и практични. Винаги е в удобство в офиса да има по-голяма секция и стелаж или поне няколко малки шкафчета. Там всички служители могат да съхраняват документи и други работни материали.

Видове офиси

ofis-otkrit-tip

Открит тип

ofis-otkrit-tip2
ofis-zakrit-tip

Закрит тип

ofis-zakrit-tip2
ofis-kombiniran-tip

Комбиниран тип

ofis-kombiniran-tip2

В момента, мениджъри на различни нива са склонни да  увелиат производителността на служителите си, като се използват всички усилия, включително създаването на благоприятни условия за работа. Значително внимание е отделено на планирането на  мебелите за офис, което е важно за създаването на ефективна работна среда.
Открит тип – този тип офис е създадено отворено пространство като в най-добрия случай работните места са отделени с гардероби и малки стелажи. Този офис е с високо ниво на шум и е планиран предимно за избрани големи и малки компании с висока интензивност на труда.
Закрит тип – този тип офис е разделена на офис пространство. В повечето случаи,този тип офиси е по-подходящ да имат по-малък брой служители. Това осигурява максимална разединение и ясна организация на работа. Въпреки, че този план намалява нивото на шума, тя се ограничава с възможност за контрол на служителите. Ограничена е и възможността за бързо свързване на служителите. Затворен тип офис планиране се препоръчва за фирми, чиято структура се състои от отдели, които не изискват интензивно взаимното общуване.
Комбиниран тип – използва се, както в отворено пространство, така и в затворено, като може да се ограничават с прозрачни стени.

Примерно обзавеждане на офиси

©2024 Рей Мебел Груп ЕООД уеб сайт от Webtitan.bg